The young pianist ARDITA STATOVCI has been invited for a solo interpretation to substitute  MARTHA ARGERICH, the icon of international pianism. Under the leadership of one of the biggest contemporary conducters, CLAUDIO ABBADO, Statovci will be playing with the Gustav Mahler Chamber Orchestra and the Mozart Orchestra. 

At the beginning of April, Statovci will hold rehearsals for a Ravel concert for solo piano and orchestra  in Ferrara, Italy. This is a very unique invitation, a rare opportunity and a dream not only for many pianists, but for many musicians from all over the world.

Next week, Ardita Statovci will start another tour in northern Italy, where she will be performing as a solist with Mozart concerts for piano and orchester in the renown concert halls of Bolzano, Trento and Bressanone, accompanied by the Haydn Orchestra and conducted by the Italian conductor Tito Ceccherini: http://www.haydn.it/tedesco/concerti.html

For more detailed information on the career of the young and famous pianist Ardita Statovci please check her official web-site: www.arditastatovci.com

Pianistja e re shqiptare Ardita Statovci, është ftuar për të interpretuar si soliste në vend të ikonës së pianizmit botëror, Martha  Argerich-it, nën dirigjimin e njërit nga dirigjentët më të mëdhenj të kohës së sotme, Clauddio Abbado-s, e shoqëruar nga orkestrat Gustav Mahler Chamber Orchestra dhe Mozart Orchestra.

Në fillim të prillit Statovci do të mbajë provat si soliste në koncertin per piano dhe orkester nga Raveli, në Ferrara, Itali. Kjo është nje ftesë shumë e vecantë, një shans i rrallë dhe një ëndërr për pianistët si edhe të gjithë muzicientët nga mbarë bota.

Përvec kësaj, javën e ardhshme Ardita Statovci, niset në një turne tjetër në Italinë veriore, ku do të performojë si soliste me koncert të Mozartit për piano dhe orkestër në sallat e mëdha të qyteteve Bolzano, Trento dhe Bressanone nën shoqërimin e orkestrës Haydn Orchestra me dirigjentin italian Tito Ceccherini-n.

Për info tjera:
www.haydn.it/tedesco/concerti.html
www.arditastatovci.com