Archive photos: British Albanians protesting in London.

Archive photos: British Albanians protesting in London.

Place: European Commission, Europe House, 32 Smith Square, London, SW1P 3EU.  When: 1st November 2014. Time: 2pm. Organizers: Ardhmeria Society with other societies and activists from Albanian community in the UK.

Albanians, including British Albanians, are still angry with UEFA’s unjust decision in regards to Serbia – Albania abandoned football game, that happened on 14 October 2014 in Belgrade, Serbia.

The protesters’ main message will be that racism has no place in Europe. British Albanians think that UEFA in their decision failed to punish Serbia for allowing Serbian racist thugs and far-right groups to enter Belgrade’s stadium, who for 41 minutes threw hard objects on Albanian football players, threw flares on football pitch, waved racist and nationalist flags, threw verbal abuse on Albanian players and staff, culminating with Serbian police, fans and stewards beating up Albanians football players.

Link:
http://www.ukalbanians.net/uk-albanians-protested-today-at-the-serbian-embassy-in-london/

 

Foto nga arkivi: Shqiptare te Britanise duke protestuar ne Londer.

Foto nga arkivi: Shqiptare te Britanise duke protestuar ne Londer.

Vendi: European Commission, Europe House, 32 Smith Square, London, SW1P 3EU. Data: 1 nentor 2014. Ora: 14:00.

Organizues: Shoqata Ardhmëria, dhe shoqata e aktivistë të tjerë të shqiptarëve të Britanisë.

Shqiptarët e Britanisë janë ende të indinjuar me vendimin e padrejtë të UEFAs në lidhje me lojën e futbollit Serbi – Shqiperi, që u ndërpre me 14 tetor 2014 në Beograd. Mesazhi kryesor i protestuesve do të jetë se racizmi dhe dhuna nuk kanë vend në sport, dhe se UEFA e ka injoruar tërësisht racizmin serb i cili është ende gjallë e mirë, mu në zemër të Evropës.

Vegëz:
http://www.ukalbanians.net/sq/uk-albanians-protested-today-at-the-serbian-embassy-in-london/