Ivana Bartoletti receiving the Migrant Woman of the Year 2015 trophy from Lidia Frederico

Ivana Bartoletti receiving the Migrant Woman of the Year 2015 trophy from Lidia Frederico

The inaugural ‘Inspiring Migrant Women’ conference was held on Saturday the 2nd May 2015 at the, Waldorf Hilton in central London and was met with huge acclaim by everyone who attended. This ground breaking one-day inspirational conference for professionals, business owners, leaders, entrepreneurs and full-time mums was the brainchild of Editor-in-Chief of ‘Migrant Woman’ and ‘Global Woman’ magazines Mirela Sula, who wanted to create a new type of conference to showcase the achievements of Migrant Women and recognise their contribution to UK society. It also provided the perfect forum for networking with like-minded entrepreneurs. The Conference, which is the first of its kind, provided a new platform for women from a range of different cultures and backgrounds to share their inspirational stories of hardship and success to an audience of nearly 200 people from at least 25 different countries.

Ten carefully selected guest speakers from eight countries, including England, were invited to take the stage to present their stories and professional experience to the audience. Special guests included Psychiatrist Vera Ora (mother of Rita Ora), Russian Opera singer Ilona Domnich and Israeli Singer/Performer Tally Koren.

Five finalists, selected by a judging panel for the Migrant Woman of the Year Award spoke about their work and causes, representing Brazil, Italy, Russia, New Zealand and Kosovo. The audience and judges voted on the day, and Ivana Bartoletti, who gave a moving and impassioned speech about fighting for the rights of women everywhere, was announced as the winner and presented with a trophy for Migrant Woman of the Year 2015. Rafael Dos Santos (from Brazil) was given a certificate and special recognition as a migrant man for his work in encouraging all migrants to start up their own business, with the campaign ‘This Foreigner Can’.

Mirela Sula, Founder and Editor-in-Chief of the new ‘Global Woman’ magazine commented; “This conference was all about bringing together influential and inspiring women from across the world to tell their stories and share their wisdom. Based on the huge success of this event I believe that this will now be a recognised annual award ceremony that many more women will aspire to take part in.”

Special guests included Psychiatrist Vera Ora (mother of Rita Ora), Russian Opera singer Ilona Domnich and Israeli Singer/Performer Tally Koren.

Links:
www.migrantwoman.com
www.migrantwomantalks.com
www.globalwoman.co

Ivana Bartoletti receiving the Migrant Woman of the Year 2015 trophy from Lidia Frederico

Ivana Bartoletti duke pranuar trofenë “Migrant Woman of the Year 2015” nga Lidia Frederico.

Diten e shtunë me dt 2 Maj në një nga hotelet më luksoze të Londrës u organizua për për herë të parë një konference dedikuar për gratë emigrante nga të gjitha vendet e botës, e organizuar nga një shqiptare. Mirela Sula ka qenë organizatorja e kësaj sipërmarrjeje të madhe, e cila ka ardhur në Londër para dy vitesh e gjysëm për të kryer studimet e saj të doktoraturës në Psikologji.

Ka ardhur kjo ide e saj pas një investimi që ka bërë me revistën Migant Woman e cila ka filluar të botohet që prej Prillit të vitit të kaluar. Tani kur ka kuar vetem një vit ky udhëtim ka shënuar një sukses që është finalizuar me një konferencë ndërkombëtare me rreth 200 gra delegate që ka përfshire komunitete, religjone, kultura dhe fusha të ndryshme gjithashtu. Kanë qenë të ftuar dhjetë gra nga Italia, Turqia, India, Shqipëria, Ghana, Amerika, Kroacia, Qipro, Iraku dhe Anglia. Kanë qenë gjithashtu të ftuar tri mysafire speciale, psikiatria e njohur Vera Ora, njekohësisht nëna e super-starit Rita Ora, këngëtarja nga Izraeli Tally Koren, dhe këngëtarja operistike nga Rusia Ilona Domnich.

Vera Ora ka dhënë një intervistë ekskluzive direkt në sallë duke iu përgjigjur pyetjeve të drejtuara nga Mirela Sula si dhe nga audienca e pranishme. Në fjalën e saj ajo ka theksuar mesazhin jo vetëm si grua emigrante, si nënë e një stari si Rita Ora por edhe si psikiatre e njohur.

Me sa duket dy shqiptaret Mirela Sula dhe Vera Ora, të specializuar të dyja në fushën e shëndetit mendor kanë bërë publikun për vete duke përcjellë mesazhe pozitive.

Qëllimi i konferencës ka qenë të identifikohen histori të suksesshme të grave emigrante që e kanë filluar jetën e tyre nga zero në një vend të huaj, pa ditur gjuhen dhe pa mbështetje sociale, por që ia kanë dalë mbanë pavarësisht vështrësive. Vetëm pak ditë para zgjedhjeve kur e gjithë media ka qenë e fokusuar në cështjet e emigrantëve, kjo conferencë ka pasur si qellim për të nxjerrë në pah vlerat e grave emigrante dhe ka tërhequr vemendjen jo vetëm të komuniteve të ndryshme por edhe të medias.

Organizatorja e këtij eventi madhor ka qenë gjithashtu e ftuar në një nga programet më presticioze angleze London Live news për të folur rreth konferencës dhe projekteve të saj. Në këtë konferencë ka qenë i vecantë fakti që një shqiptare është përzgjedhur nga juaria e përbërë nga 15 vetë nga vende të ndryshme të botës si 5 nga finalistet për cmimin si Gruaja Emigrante e Vitit 2015.

Indira Kartallozi nga Kosova bashkë me katër finaliste të tjera nga Italia, Nee Zelanda, Russia dhe Brazili ka prezantuar mesazhin e saj në sallë për më shumë mbështetje ndaj grave emigrante në nevojë. Gruaja Emigrante e Vitit është shpallur Ivana Bartoletti nga Italia e zgjedhur nga votat e publikut në sallë si dhe nga votat e jurisë.

Konferenca është mbyllur me një koktej ku gratë nga vende të ndryshme të botës janë ndjerë të bashkuara dhe komfort në shoqërinë e njëra tjetrës. Mirela Sula, organizatorja e këtij eventi ka pohuar se kjo do të kthehet në traditë vjetore për të krijuar një platformë ku gratë emigrante të mos shihem më si viktima por si heroina që arrijnë t’i kthejnë vështirësitë në fitore.

Për më shumë rreth konferencës mund të gjeni në:
www.migrantwoman.com
www.migrantwomantalks.com