Greve per shkak te vrasjesj se inspektorit shqiptar ne Bruksel

Greve per shkak te vrasjesj se inspektorit shqiptar ne Bruksel

Dje në Bruksel të Belgjikës e shënua me lule vendi ku u rrah për vdekje inspektori i transportit me prejardhje shqiptare.

Mediat belge nuk e përmendën emrin e tij por dihet se ai kishte punuar për kompaninë e transportit STIB për 29 vite dhe se ishte qenë 56 vjeç në momentin kur u vra. Një i dyshuar në lidhje me këtë vrasje është burgosur.

Vrasja e këtij inspektori shkakoi një indinjatë të madhe tek punonjësit e metros të cilët tash dy ditë po bëjnë grevë.

I ndjeri ka lënë pas vetes pesë fëmijë.

Burime:
http://www.euronews.com/2012/04/08/killing-on-the-streets-sparks-strike-and-anger/
http://www.reuters.com/article/2012/04/07/brussels-transport-killing-idUSL6E8F70GB20120407