Motra e tij, Tina Govori, aq rëndë e ka përjetuar këtë humbje sa që tash përkujton vëllaun e saj në tabelat e makinës së saj.

Motra e tij, Tina Govori, aq rëndë e ka përjetuar këtë humbje sa që tash përkujton vëllaun e saj në tabelat e makinës së saj.

Lincoln Journal Star, gazeta ditore kryesore e shtetit të Nebraska-s, SHBA, për Kërshëndella kanë publikuar një artikull të gjërë dhe tejet prekës për familjen shqiptare Govori, të cilët u dëbuan më dhunë nga serbët gjatë luftës së Kosovës të vitit 1999.

Familja Govori tash ne Lincoln, Nebraska

Familja Govori tash ne Lincoln, Nebraska

Ata përjetuan shumë peripeti deri sa mbërrijtën në një kamp refugjatësh në Maqedoni, nga Prishtina, dhe nga aty, në qershor të vitit 1999, u evakuuan në qytetin Lincoln të Nebraska-s.

Ajo që këtë tregim e bën më të dhimbshëm është vdekja e njërit nga anëtarët e kësaj familje, Fahri Govorit, i cili ka lënë gruan e tij të vejë me dy fëmijë të vegjël. Ai ka vdekur para ca muajsh nga kanceri duke e lënë familjen e madhe të tij në një dhimbje të thellë.

Burimi dhe i tërë artikulli:
http://journalstar.com/news/local/a-new-american-family-after-fleeing-kosovo-at-home-in/article_f9e2e004-b3e8-5bc7-bd7b-3e5ddd82e49f.html