Boris vs Ken, London Mayor elections, 2012

Boris vs Ken, London Mayor elections, 2012

Ju lutemi që të klikoni në kandidatin që preferoni për kryetar bashkie të Londrës në sondazhin tonë:

Which one do you prefer for next London's mayor?

View Results

Loading ... Loading ...

Edhe pse në këto zgjedhje lokale që mbahen me 3 maj 2012 marrin pjesë shtatë kandidatë, është beteja në mes dy titanëve të politikës britanike, Ken Livingstone dhe Boris Johnson, që çon peshë.

Ken Livingston-i i laburistëve humbi në zgjedhjet e vitit 2008 nga Boris Johnsoni i konzervativëve por ndoshta në këtë vit ai do të rizgjedhet përsëri. Ai ishte kryetar i Londrës prej 4 maj 2000 deri 4 maj 2008.

Livingstone është një person me ide liberale-majtiste dhe ai është nga të majtët e rrallë britanik që përkrahu bombardimin e Serbisë nga NATO-ja pas masakrave që serbët ua bënë shqiptarëve. Një thënie e tij: “kapitalizmi mbarë-botëror vret më shumë njerëz për çdo ditë se Hitleri. E ai ishte i krisur.”

Në anën tjetër Boris Johnson është një figurë kontraverse por edhe një nga figurat më të njohura në skenën politike të Britanisë. Një thënie e tij: “Londra është njëra nga qytetet më tolerante në botë dhe jo-tolerante ndaj jo-tolerancës”.

Disa nga premtimet e Ken Livingstone-it:
– zvogëlimin e çmimit të biletave të transportit për 7% duke i kursyer londinezëve £250 në vit.
– zvogëlimin e qirave.
– të përkrahë përkujdesjen e fëmijëve me bursa dhe borxhe pa interes.

Disa nga premtimet e Boris Johnson-it:
– krijimi i 200,000 vendeve të reja pune gjatë katër viteve të ardhshme.
– 1000 policë më shumë nëpër rrugët e Londrës.
– t’i zvogëloj vonesat e Metros së Londrës në 30% deri në vitin 2015.

Vegëz:
http://www.londonelects.org.uk/