Dënohet shqiptari i cili preu pemët e Bashkisë së Suttonit në Angli

Dënohet shqiptari i cili preu pemët e Bashkisë së Suttonit në Angli

Dënohet shqiptari i cili preu pemët e Bashkisë së Suttonit në Angli

Dileri i makinave të përdorura, Xhavit Krasniqi (40 vjeç), të cili i kishte ardhur tek hunda hija e pemëve të kopshtit bashkiak që po ia hijezonte pishinën, dhe vendosi t’i priste ato, u gjet fajtor për shkaktim dëmesh kriminale me vlerë prej £27,000.

Krasniqi kishte aranzhuar që pemët të cilat po ia hijezonin pishinën, të priteshin nga punëtorë të pakulifikuar.

Policia e Sutton-it ishin thirrur në skenë në muajin shkurt të vitit të kaluar të cilët panë dëmin që ishte bërë.

Krasniqi u gjet i fajshëm në gjyqin Croydon Crown Court, për shkaktim të dëmit kriminal në gjykimin që zgjati tre ditë.

Vegëza:
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3081237/Swimming-pool-owner-upset-shade-six-allotment-trees-caused-27-000-damage-cut-down.html

——————————————————————————————————————————-

Arrestohen pesë shqiptarë pasi u zunë duke punuar ilegalisht në Nezaj Services Ltd, në Chatham Docks të Gillingham-it, në Angli.

Pesë meshkuj të cilët u kapën duke punuar ilegalisht ne Medway të Anglisë u arrestuan nga zyrtarët e imgrimit.

Të pestit, të cilët janë nga Shqipëria, u arrestuan kur zyrtarët e imigrimit bastisën një biznes në Chatham Docks, në Gillingham.

Ata ishin duke qëndruar ilegalisht në Britani dhe do të deportohen për në Shqipëri.

Vegëza:
http://www.kentonline.co.uk/medway/news/illegal-workers-arrested-in-medway-37015

——————————————————————————————————————————-

Hazret Hajdaraj nga Norton Folgate, që u kap nga policia deri sa po barte kokainë me vlerë prej £1,200 në City të Londrës

Hazret Hajdaraj nga Norton Folgate, që u kap nga policia deri sa po barte kokainë me vlerë prej £1,200 në City të Londrës

Burg për korierin e drogës i cili mëshehu kokainën dhe paratë në çorape derisa ngiste makinën në City të Londrës

Një korier droge shqiptar, Hazret Hajdaraj nga Norton Folgate, që u kap nga policia deri sa po barte kokainë me vlerë prej £1,200 në City të Londrës u burgos për 18 muaj.

Vegëza:
http://www.standard.co.uk/news/crime/jail-for-drugs-courier-who-hid-2k-of-cocaine-and-cash-in-socks-while-driving-through-square-mile-10253667.html

——————————————————————————————————————————-

Burogset shoferi i maunës, kishte bartur imigrantë shqiptarë ilegal

Një shofer bullgar, Giorgi Kolve, u burgos pasi që kishte marrë me vedi dy njërëz në maune që doli të jenë imigrantë ilegal.

Ai kishte menduar se ata ishin pasagjerë të zakonshëm të cilëve u ishte prishur makina dhe po kërkonin të ktheheshin në Britani. Doli se pasagjerët në fjalë ishin shqiptarë të cilit kishin hyrë ilegalisht në Britani.

Vegëza:
http://www.theargus.co.uk/news/12937324.Illegal_immigrants_mean_jail_for_driver/

——————————————————————————————————————————-

Genti Rrustemi dhe viktima e tij, John Doyle

Genti Rrustemi dhe viktima e tij, John Doyle

Një kujdestar trafiku 79 vjeçar sulmohet nga një shqiptar dhe përfundon me brinjë të thyer dhe mushkëri të shpuar

Një kujdestar i trafikut të një shkolle, John Doyle (79 vjeç), mbet me mushkëri të shpuar dhe bri të thyer pasi që u rrah nga një ngasës i zemruar makine.

Ky plak po kujdesej për kalimin e sigurtë të rrugës të nxënësve 12 vjeçe, kur biznesmeni shqiptar Genti Rrustemi (45 vjeç), drejtoi makinën nëpër vendkalim pa e ngadalësuar ate.

Rrustemi i shpëtoi burgut pasi që kishte pranuar fajësinë. Në vend të kësaj, atij iu caktua një burgim i suspenduar 6 muajsh dhe viktimën do ta kompenzoj me £2000, ai do të bëjë 200 orë pune pa pagesë dhe i është ndaluar ngasja e makinës nëpër rrugët e Britanisë për 12 muaj.

Vegëza:
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3062188/Lollipop-man-79-left-broken-rib-punctured-lung-attacked-helped-children-cross-road-road-rage-parent-refused-slow-down.html

——————————————————————————————————————————-