Ne foto nga e majta: Alketa Xhafa me Rifat Jasharin dhe Anna Di Lellio-n

Ne foto nga e majta: Alketa Xhafa me Rifat Jasharin dhe Anna Di Lellio-n

Në prag të 12 qershorit,  ditës së çlirimit të Kosovës, Alketa Xhafa Mripa me instalacionin e saj “Mendoj për ty”, po synon të çlirojë viktimat e dhunës seksuale që kanë pësuar gjatë luftës.

E ardhur nga Londra, në një intervistë për KultPlus ka treguar për specifiken e këtij instalacioni të madh, si për nga pesha ashtu edhe nga projekti voluminoz, pasi që mendohet të ekspozohen afro 5 mijë fustane grash, me to edhe rrëfimet e tyre në hije.

Alketa Xhafa Mripa që nëpërmjet artit synon t’i thyejë tabutë, edhe me këtë instalacion po synon të bëj historinë, heshtjen e grave të dhunuara të mbështetura edhe nga gratë e tjera, tash pas 16 viteve, ta çojë më fuqishëm edhe përtej Kosovës.

Artikulli i plotë:
http://kultplus.com/?id=11&i=249