English racist, Daniel Lawson, jailed for terrorising a Kosovan family in Plymouth

English racist, Daniel Lawson, jailed for terrorising a Kosovan family in Plymouth

A racist, Daniel Lawson, aged 24, has been jailed for terrorising a family by putting a lit firework through the door of their home as they slept.

Lawson, aged 24, and his accomplices traumatised the Kosovan family so much that they are leaving the country, Plymouth Crown Court heard.

The Kosovan father managed to put out the blaze started by the lit firework before one of the yobs threw another two at the house in North Prospect.

Judge Paul Darlow, jailing Lawson for three years and 11 months, said his crime had brought “shame” on his community. He told him: “Your actions and those of your mates were those of racist cowards. I am confident your actions will fill others in your community with disgust.”

Lawson was arrested and bragged in police interview: “EPNW, English Pride, Nation Wide”. Lawson, of Grassendale Avenue, North Prospect, admitted arson on August 12 last year.

Judge Darlow told him: “You terrorised a young family. You have care of children, you should have some sort of insight of what it would have been like to have louts like you launching a sustained attack on the house with three separate fireworks.”

Investigating officer DC Anne Rose said after the hearing: “I think the sentence reflects the fact that any offence of a racist nature will not be tolerated in this city.

“Everyone has the right to live quietly in their own homes free from the attentions of racist thugs.”

The source and the complete article:
http://www.thisisplymouth.co.uk/Racist-thug-jailed-years-Plymouth-home/story-19498705-detail/story.html#axzz2YfS9QUXC

English racist, Daniel Lawson, jailed for terrorising a Kosovan family in Plymouth

Racisti anglez, Daniel Lawson, i cili u burgos pasi kishte terrorizuar familjen kosovare ne Plymouth te Anglise

Racisti Daniel Lawson, 24 vjeç, u burgos pasi që vitin e kaluar kishte terrorizuar një familje kosovare në Plymouth të Anglisë duke hedhur fishekzjarre nëpër vrimën e kutisë së postës derisa kjo familje ishte në gjumë.

Ai dhe bashkëpunëtorët e tij kishin traumatizuar aq shumë këtë familje me prejardhje nga Kosova sa që ata po ikin nga Anglia, u dëgjua në gjyqin Plymouth Crown Court.

Babai i kësaj familje ia kishte arritur që të shuante zjarrin të shkaktuar nga fishekzjarret para se disa nga këta racistë kishin hedhur edhe dy të tjera në shtëpinë e këtyre viktimave në lagjen North Prospect.

Gjyqtari Paul Darlow, pasi që burgosi Lawson-in për tre vite dhe 11 muaj, tha se krimi i tij ka sjellë “turp” në komunitetin e tij.

Ai i tha atij: “Veprimet e tua dhe të shokëve tuaj janë veprime qyqare raciste. Unë jam i sigurtë se veprimet tuaja do t’i bëjnë të tjerët nga komuniteti yt që të neveriten. Çdo kush, çfardo ngjyre të lëkurës që ka, ka të drejtë për qetësi dhe siguri në shtëpinë e tij.”

Në gjyq u dëgjua se nëna dhe dy fëmijët e kesaj familjeje veç kanë ikur në Slloveni kurse babai, Xhevdet Berisha, do t’i bashkangjitet së shpejti.

Kur Lawson ishte arrestuar, gjatë intervistës në polici kishte brohoritur slloganin racist: “EPNW, Krenaria Angleze, Gjithkombëtarisht (English Pride, Nation Wide).”

Burimi dhe artikulli i plotë:
http://www.thisisplymouth.co.uk/Racist-thug-jailed-years-Plymouth-home/story-19498705-detail/story.html#axzz2YfS9QUXC