Lista e manifestimeve te 100 vjetorit te pavaresise ne Londer

Mother Teresa’ Union – 18 November 2012

Ejani te festojme se Bashku festen e 100 Vjetorit te Pamvarsise.

Diten e Djele me 18 / 11 / 2012 – Ora 12.00 deri ne 17.00. Green Learning Centre, Langham Road N15 – 3RB

Me shume:
https://www.facebook.com/events/288337534617269/ 

Shpresa Programme – Celebrating 100 years of Independence & Employment Fair – 18 November 2012

November 18, 4:30pm – 7:00pm, Stratford Circus, Theatre Square, Stratford, London, E15 1BX

Two Exhibitions to open at the Embassy of Albania – from 16 – 30 November 2012

Two joint exhibitions opened on Friday, 16 November 2012, at 12.30 pm, at the Embassy of Albania:

100 Years of Albanian Stamps from the National Philatelic Collection of the Post of Albania.

Antique books on George Kastrioti-Skanderbeg, the 15th century Albanian National Hero from the private collection of Mrs Patricia Nugee, member of Anglo-Albanian Association.

The exhibitions will stay open until 30 November 2012 and can be visited daily, from 12:00 pm to 4:00 pm. Please, email to embassy.london@mfa.gov.al before visiting.

Shoqata Ardhmëria dhe KAYAV( Kosovar Albanian Youth Against Violence)  me 24 nentor 2012

Në kuadër të aktiviteteve të ndryshme për 100 vjetor, të rinjet e KAYAV( Kosovar Albanian Youth Against Violence) dhe Shoqatës Ardhmëria në bashkpunim me British Museum në Londër dhe ne përkrahje nga Ministria E Diasporës në Kosovë kanë organizuar aktivitete kulturore dhe edukative me ekspozitë të veshjeve tradicionale kombëtare nga trevat e ndryshme shqiptare, ligjërata per rreth historis së 100 vjetorit, kuiz të historis shqiptare, face painting dhe mbi të gjitha një rast fantastik të i them Londres sa krenar që jem shqiptar.
Me shume informata ne:
https://www.facebook.com/events/549026538445908/

Festa e 100 Vjetorit të Pavarësisë në Londër – 25 nëntor 2012

Organizatat e Komunitetit Shqiptar në Londër, me mbështetjen e Ambasadës së Republikës së Shqipërisë, ftojnë gjithë bashkatdhetarët të festojnë së bashku 100 Vjetorin e Pavarësisë.

Kjo festë e madhe bashkon të gjithë shqiptarët që jetojnë në Mbretërinë e Bashkuar ashtu si dhe autoritetet vendore të Londrës, deputetë të Parlamentit Britanik, Ambasadat e Shqipërisë dhe Kosovës.

Festa organizohet Të Djelën, 25 Nëntor 2012, ora 12.00 – 15.00, në 33 Child’s Hill Park, Hodford Road, Golders Green, Londër NW11 8NL.

100 vjet Shtet Shqiptar – Komuniteti Katolik Shqiptar ne Londer – 25 nëntor 2012

Do te filloje me celebrimin e meshes ne oren 5pm dhe pastaj me nje program festiv ku pervec kengeve, valleve dhe performancave recitale, do te kete edhe ushqime Shqiptare te gatitura enkasi per kete event nga amvisat Shqiptare ne Londer.

Te gjithe jane te mirepritur, pa dallim se cilit besim i perkisni.

Me shume informata ne:
https://www.facebook.com/events/352186821543714/

100 vjet me Oda Party – 25 nentor 2012

OdaParty Organizon Mbrëmje Madhështore për rastin e 100 Vjetorit të Shtetit Shqiptar.

Me këtë rast jua urojmë të gjith Vlezërve dhe Motërave Shqiptare Urime 100 Vjetorin e Shtetit tonë të dashur. dhe shpresojm që të ja kaloni sa me bukur së bashku në familje.

Këngëtarët e ftuar janë:
1. Ramadan Krasniqi – Dani
2. Gëzim Kaso
3. Dafina Rexhepi

Me shume informata ne:
https://www.facebook.com/events/190495864404910/ 

Iliria in Birmingham – 25th November 2012

Organised by ILIRIA in Birmingham, in remembrance of the 100th Year since Albania became an independent country.

The festive event takes place on: 25th November 2012, at: 1.00pm – 5.00pm, at: Rowheath Pavilion, Heath Road, Bournville, Birmingham, B30 1HH.

There will be Albanian traditional food, music and dance from all parts of Albania, Kosova and diaspora, interpretations from children and young people from ILIRIA and many more surprises.

To confirm your attendance, please contact us via email: admin.iliria@gmail.com

Ceremonia e vendosjes se bustit te Skenderbeut ne Londer – 28 nentor 2012

Me 28 nentor, ora 13.00 do te zhvillohet ceremonia e vendosjes se bustit te Skenderbeut.

Ceremonia eshte e hapur per te gjithe bashkeatdhetaret ne Britanine e Madhe.

Adresa ku do te vendoset busti eshte: Lady Samuel’s Garden, Inverness Terrace (corner with Porchester Terrace, Bayswater W2)

100 vjetori ne Queens Arms Pub ne Londer – 28 nentor 2012

Hyrja falas. Bendi Tri Gerdhojat dhe DJ. Qe nga ora 21:00.

Me shume informata ne:
https://www.facebook.com/QueensArmsNW 

LSE Albanian Society – 28 November

LSE Albanian Society is in a process of organizing three events for 28th of November – 100 years of Albanian Independence.

Komuniteti Albanian United ne Leeds organizon koncertin festiv – 28 nentor

Njoftim: Komuniteti Albanian United organizon koncertin festiv per hir te 100 vjetorit te Pavarsise.

Adresa: Tjs, Woodhouse Street Leeds LS6 2JH. Nga ora 18:00.
Kontaktoni Mustafen: 0753 4522 503

Me ne do te jete Faton Bakolli se bashku me grupin. Hyrja eshte vetem £15 per person dhe falas per personat nen 17 vjec.

Jane te mirerpritur te gjithe Shqiptaret ne veri te Anglise. Salla eshte e madhe dhe moderne.

(Leeds dhe rrethina, Manchester, Liverpool, Barnsley, Sheffield, York, Hull, Scarborough etj.)

Albania’s 100 Years of Independence Party at the O2, 29 November 2012

Thursday, 29 November 2012, 20:00 until 03:00

Hyrja: Vajzat – £10, Djemt – £15, (30% discount per studentet)

Me shume:
https://www.facebook.com/events/442331302469932/