Funta arrine ne krahasim me Euro

Funta arrine ne krahasim me Euro, prill 2018

Sot raporti Funtë/Euro: 1GBP =1.15426EUR

Pas një kohe të gjatë të devalvimit, në krahasim me Euron dhe Dollarin, Funta forcohet duke kulminuar dje, por edhe gjatë kësaj fundjave qëndron shumë më mirë se para një jave. Kjo është rritja e parë e dukshme gjatë këtij viti, në krahasim me valutat e përmendura më lart.

Brengat rreth Breksitit ende ekzistojnë, por si duket skenari i një Breksiti kaotik është hequr nga ekuacioni.

Organizatat botërore financiare, si ta zëmë CFTC, parashohin se Funta do të rritet më tutje. Ky është një lajm shumë i mirë për shqiptarët e Britanisë por edhe për këdo qe kanë lidhje me Evropën dhe që bëjnë shkëmbime Funtë/Euro.

Burime:
https://www.poundsterlinglive.com/gbp-live-today/8851-cftc-data-gbp-multi-year-high
https://www.fxempire.com/forecasts/article/british-pound-testing-major-resistance-week-ends-492808