Histori me imazhe që u shënua në kohë lufte nga 5 fëmijë që mbijetuan një masakër të shkaktuar nga serbët, në një oborr të një shtëpie në Podjevë, e cila më vonë mori dhenë duke lënë të shokuar tërë botën.

Në mesin e 19 grave dhe fëmijëve që përjetuan tmerrin e asaj dite, këta 5 të mbijetuarit e kësaj tragjedie, përmes një ekspozite artistike, ftojnë të gjithë që të kujtojmë atë që ka ndodhur në Kosovë 12 vite më parë, dhe rrugëtimin e tyre deri sot, që inspiroi shumë njerëz.

Hapja solemne e kesaj e kësaj ekspozite do të bëhet me 14 tetor 2011 në Galerinë e Arteve të Kosovës në Prishtinë në ora 19.00.

Vegëza:
http://www.independent.co.uk/news/world/europe/girl-tells-court-how-serbs-killed-19-of-her-family-in-a-day-586434.html
http://news.bbc.co.uk/1/hi/programmes/real_story/3159873.stm
http://www.ukalbanians.net/saranda-bogujevci-talks-at-mak-gig-london-th-april/
http://www.ukalbanians.net/paqe-ne-emer-te-machester-it/