Ilir Kumbaro

Ilir Kumbaro

Scotland Yard-i ri-filloj para 2 jave gjahun ndaj Ilir Kumbaros (59 vjeç), ish-shefin e shërbimit sekret shqiptar, i cili është burgosur në mungesë në Shqipëri për vrasje.

Ai u dënua në Tiranë një vitë më vonë pas arratisjes gjatë gjykimit për ekstradim në Londër.

Atij iu dhanë 15 vite burg, dhe që nga atëherë është në shënjestër të një gjahu ndërkombëtar.

Detektivi Murray Duffin i Policisë Metropolitane të Londrës tha: “Lajmi rreth burgimit në mungesë vetëm sa e forcon vendimin tonë që të ndihmojmë ta sjellim ate para drejtësisë.”

Kumbaro dështoi të paraqitet para gjyqit Westminster Magistrates Court për dëgjimin rreth ekstradimit të tij në nëntor të vitit 2011.

Nëse keni ndonjë informatë se ku gjindet Kumbaro mund thirrni anonimisht tek Crimestoppers në 0800 555 111.

Burimi:
http://www.dailystar.co.uk/news/view/289411/Killer-spy-Ilir-Kumbaro-is-hunted/