Myrvete Pervetica 2007

Myrvete Pervetica 2007

Me 18 maj 2012 atletja shqiptare nga Kosova, Myrvete Pervetica, vrapoj në maratonën Bupa Great Run Manchester 2012 që ka karakter ndnërkombëtar duke përfaqësuar kështu Kosovën.

Myrvetja vjen nga Klubi Atletik Prishtina dhe kjo është hera e tretë që kjo atlete e përfaqëson Kosovën në këtë maratonë.

Ajo është ftuar nga drejtuesi i kësaj maratone Charlie Musset dhe siç thotë Myrvetja konkurenca në këtë garim është shumë e lartë dhe në këtë maratonë marrin pjesë çdo vit rreth 40,000 veta.

Ministria e Sportit të Kosovës sic tregon Myrvetja ka siguruar vetëm biletat e udhëtimit për në Manchester por jo edhe fjetjen në hotel të cilën është dashur tambuloj më mjete vetanake.