Gjithsejt u anketuan 35 shqiptarë që jetojnë në Britani. Përgjigjet e tyre i keni më poshtë në formë grafike. Një rezultat interesant i kësaj ankete është se shumica e të anketuarëve janë për ndryshime rrënjësore në qeverisjen e Kosovës; 60% të tyre votuan për Vetëvendosje dhe FeR. Kurse është dëshpëruese që shumicës së aplikuesëve që aplikuan për tu regjistruar për votim, KQZ (Komisioni Zgjedhor i Zgjedhjeve) nuk i ka dërguar notifikim, dhe ata nuk do të jenë në gjendje të votojnë.

 

A keni aplikuar që të regjistroheni për votim në zgjedhjet në Kosovë 

Po 

 

12 

34% 

Jo 

 

23 

66% 

 

Si keni aplikuar për regjistrim 

Me postë 

 

9 

26% 

Me email 

 

4 

11% 

Me faks 

 

1 

3% 

 

Për ata që kanë aplikuar për regjistrim: a keni marrë konfirmim nga KQZ 

Po 

 

4 

31%

Jo 

 

9 

69%

 

Po të kishit mundësinë e votimit a do të votonit?

Po 

 

29 

83% 

Jo 

 

3 

9% 

Ndoshta 

 

3 

9% 


 

 

 

Nëse nuk dëshironi të votoni cila është arsyeja

 

Procedura e komplikuar për regjistrim 

 

9 

41% 

Nuk keni interesim që të votoni 

 

1 

5% 

Jeni të dëshpëruar me situatën në Kosovë 

 

11 

50% 

Other 

 

2 

9% 


 

   

 

Për cilën parti do të votoni apo do të kishit votuar

 

AAK 

 

3 

9% 

AKR-PD 

 

2 

6% 

FER 

 

9 

26% 

LDD 

 

0 

0% 

LDK 

 

8 

23% 

PDK 

 

1 

3% 

PSD 

 

0 

0% 

PSHDK 

 

0 

0% 

VETEVENDOSJE 

 

12 

34% 

Tjetër

 

0 

0%

 


 

   

Komenti juaj në lidhje me zgjedhjet në Kosovë

 

  • “Veç le të kryhen”
  • “Të parapërgatitura që më parë.”
  • “Populli i Kosoves eshte sterrngopur me genjeshtra nga njerz te pa njerz, shpresoj qe per Kosoven po vin dite te mira dhe se shpresoj qe populli i Kosoves eshte mbushur mend qe mos ti votoj ata qe Kosoven e kane shkaterruar e xhepin personal e kane pasuruar.. Cheers…”
  • “katastrofe….”
 
%d bloggers like this: