– Shqiptari i stresuar grushton ish të dashurën
– Vihet në pyetje dënimi për vrasje kundrejt kuzhinierit shqiptar
– Zmbrapset vala e imigracionit në Angli
– Takim bamirësie për fëmijët shqiptarë

Shqiptari i stresuar grushton ish të dashurën

Një shqiptar u burgos në Angli pasi pranoi se kishte grushtuar ish të dashurën në praninë e fëmijës së saj. Dali Buzhiqi e grushtoi Donna Catalbi-n “disa herë” në shtëpinë e saj në Newcastle pasi që një njeri ia kishte përqeshur aksentin kur iu kishte lajmëruar në telefonin e saj.

Burmi:
http://www.thisisstaffordshire.co.uk/news/Stressed-man-punched-ex-girlfriend-children/article-2256713-detail/article.html

Vihet në pyetje dënimi për vrasje kundrejt kuzhinierit shqiptar

Dokumentet e lexuara nga BBC News sugjerojnë se Edmond Arapi i akuzuar për vrasje në Itali nuk ishte atje kur kishte ndodhur vrasja. Zt Arapit i cili jeton në Leek të Anglisë me gruan e tij dhe tre fëmijët iu kishte shqiptuar dënimi prej 16 vitesh burgim në mungesë. Avokatët e tij po thonë se ai është viktimë e identitet të gabuar dhe po kërkojnë nga autoritetet italiane që të tërheqin dënimin.
Burimi:
http://news.bbc.co.uk/1/hi/uk/10211060.stm

Zmbrapset vala e imigracionit në Angli

Sipas BBC një nga valët më të mëdha të imigracionit nga Evropa lindore në Britani që kulmoi në vitin 2007, ka filluar të zmbrapset.

Burimi:
http://www.bbc.co.uk/blogs/thereporters/markeaston/2010/05/the_tide_has_officially_turned.html

Takim bamirësie për fëmijët shqiptarë

Me 11 maj u mbajt një takim bamirësie në ndihmë të fëmijëve të rrugës në Shqipëri në Chirton të Anglisë. Udhëheqësja e degës shqiptare të International Community Assist, Holta Koci, mbajti një fjalim në këtë takim.

Burimi:
http://www.thisiswiltshire.co.uk/news/8156703.Albanian_street_children_need_help