Mbreti Leka I dhe Princ Leka II

Princ Leka II dhe Mbreti Leka I

Sipas njëfar Nicholas Lane, ish-kryetar i  Pittsburgh Arts & Lecture Series, Mbreti Leka I apo djali i tij Princ Leka II ndoshta nuk do të ftohen në martesën mbretërore britanike në mes princit William Arthur Philip Louis Windsor dhe Catherine Elizabeth Middleton, me 29 prill 2011.

Ai përmendi historinë e Mbretit Leka I si shkak për mos-ftesë, duke filluar nga tentimi i pasuksesshëm për grusht-shtet në vitin 1997 dhe arrestimi i tij në Republikën Jugo-Afrikane, ku policia i gjeti shumë armë të deponuara dhe drogë.

Kjo martesë nuk është martesë shtetërore pasi që Princi William nuk do ta trashëgoj fronin pas vdekjes së Mbretëreshës Elizabeth II, mbreti i ardhshëm do të jetë  babai i tij Princi Charles.

Për këtë arsye shumë politikanë dhe burrështetas nuk janë ftuar, përfshi presidentin amerikan Obama. Të ftuarit kryesorë janë anëtarët dhe të afërmit e familjes mbretërore Windsor dhe po thuajse të gjitha familjet mbretërore evropiane hyjnë në këtë rreth, përpos familjes mbretërore shqiptare..

Burimi:
http://toledoblade.com/World/2011/04/17/How-the-royals-wed-with-pomp-and-rampant-speculation-about-every-circumstance.html

Mbreti Leka I dhe Princ Leka II

Princ Leka II dhe Mbreti Leka I

Sipas njëfar Nicholas Lane, ish-kryetar i  Pittsburgh Arts & Lecture Series, Mbreti Leka I apo djali i tij Princ Leka II ndoshta nuk do të ftohen në martesën mbretërore britanike në mes princit William Arthur Philip Louis Windsor dhe Catherine Elizabeth Middleton, me 29 prill 2011.

Ai përmendi historinë e Mbretit Leka I si shkak për mos-ftesë, duke filluar nga tentimi i pasuksesshëm për grusht-shtet në vitin 1997 dhe arrestimi i tij në Republikën Jugo-Afrikane, ku policia i gjeti shumë armë të deponuara dhe drogë.

Kjo martesë nuk është martesë shtetërore pasi që Princi William nuk do ta trashëgoj fronin pas vdekjes së Mbretëreshës Elizabeth II, mbreti i ardhshëm do të jetë  babai i tij Princi Charles.

Për këtë arsye shume politikane dhe burrështetas nuk janë ftuar, përfshi presidentin amerikan Obama. Të ftuarit kryesorë janë anetarët dhe të afërmit e familjes mbretërore Windsor dhe po thuajse të gjitha familjet mbretwrore evropiane hyjnë në këtë rreth, përpos familjes mbretërore shqiptare.

Burimi:
http://toledoblade.com/World/2011/04/17/How-the-royals-wed-with-pomp-and-rampant-speculation-about-every-circumstance.html