James Berisha

James Berisha

Thanks to Facebook we have established that James Berisha, a Kosovo Albanian pilot who is flying around the world for Kosovo, is alive and well in Sudan.

Yesterday, during his flight from Port Sudan to Khartoum, Sudan; somewhere around 10-15 minutes after the departure, James’s plane suffered a very serious damge. Due to very hot day and the old airplane, the first cylinder on the right side of the airplane engine broke in two places and thus preventing the supply of engine with AVGAS. For 15 minutes James flew the plane without engine, on the desert where it was impossible to land. Luckily James managed to contact a pilot of an aircraft who was flying at 37,000 feet altitude, and he gave James instructions to try and land in an old abandoned dirt-road.

James had many difficulties landing in the middle of the desert, and the plane is badly damaged. 2 hours after the accident, a car which was traveling to a nearby mine passed by, and they notified the police. James was sent at that mine, under the care of the mine workers, while the plane is in the hands of police.

A map of James' recent Kosovo lobbying trip through Africa

A map of James' recent Kosovo lobbying trip through Africa

His team members appealed via his website http://www.flyingforkosovo.com/ for information what exactly happened in Sudan, and today we have received an information posted on Facebook by Fatos Berisha who lives in London, that James Berisha is alive and well in Sudan and an investigation has been launched to find out what was the cause of the accident and what is needed to repair the plane in order to continue with the mission. This information came from Fatos Berisha’s friend, Mr Abdurrahim Halimi, a Kosovo Albanian who works in Khartum.

 

 

James Berisha

James Berisha

Sapo e morëm lajmin tejet të mirë se pas aksidentit të djeshëm ajror në Sudan, James Berisha ka shpëtuar dhe është mirë. Ky lajm vjen nga një punëtor shqiptar i cili punon në Khartum të Sudanit, Zt Abdurrahim Halimi. Ky është mesazhi i cili sot më heret u postua në Facebook nëpërmjet shokut të Zt Halimi, Fatos Berishës: “Për të gjithë të interesuarit. Jemi në kontakt të vazhdueshëm me James Berishën. Ai është shëndosh e mirë, për momentin është duke u bërë hetimi lidhur me aksidentin dhe gjithashtu duhet të bëhet edhe inspektimi i dëmtimit të aeroplanit, në mënyre që të vazhdohet me riparimin e tij. Ju lutem shpërndajeni këtë informatë te të gjithë ata që mendoni se ju intereson ky lajm.Do t’ju informojmë për të gjitha ndryshimet.”

James Berisha, piloti i njohur shqiptar, i cili me aeroplanin e tij privat udhëton nëpër vende të ndryshme të botës me qëllim lobimi për njohjen e Kosovës, dje ka pasur një aterim të detyruar dhe tejet të vështirë në një shkretëtirë të Sudanit.

Gjatë fluturimit të tij nga Port Sudan në Khartoum, diku 10-15 minuta pas nisjes, aeroplani i James pësoi një dëmtim serioz. Për shkak të motit shumë të nxehtë dhe aeroplanit të vjetër, cilindri i parë në anën e djathtë të motorit të aeroplanit është ndarë në dy pjesë dhe kështu James për 15 minuta u detyrua ta drejtojë aeroplanin pa motor.

A map of James' recent Kosovo lobbying trip through Africa

A map of James' recent Kosovo lobbying trip through Africa

Në ato momente James po fluturonte mbi një shkretërirë ku ishte i pa mundur aterimi, dhe fatmirësisht ai arriti të kontaktojë një pilot në një aeroplan tjetër, i cili i dha instruksione aeroplanit kosovar që aterojë në një rrugë.

Sipas faqes së tij zyrtare, aeroplani besohet të jetë i dëmtuar dhe dy orë pas aksidentit, një veturë që po kalonte aty pranë njoftoi policinë sudaneze.

James fillimisht u dërgua në një minierë pranë vendit të aterimit, nën përkujdesjen e minatorëve, përderisa aeroplani është në duart të policëve.

Sajti zyrtar i Jamesit:
http://www.flyingforkosovo.com