Kelly Henderson dhe qendra për deportim të imigrantëve ilegalë ku kishte takuar Fatos Demirnelin.

Kelly Henderson dhe qendra për deportim të imigrantëve ilegalë ku kishte takuar Fatos Demirnelin.

Nëpunësja 39 vjeçe e një qendre paraburgimi të imigrantëve, Kelly Henderson, filloi aferën me Fatos Demirnelin deri sa ai ishte i paraburgosur në një Qendër Dëbimi të Imigrimit, në Londrën Perëndimore.

Kur shqiptari “i pashëm” u deportua, kjo nënë beqare planifikoi që ta kontrabandonte mbrapa në Angli nga Franca. Në gusht të vitit të kaluar ajo shkoi me makinë në Francë dhe atje e futi ate në hapsirën ku lihet bagazhi, në Nissan Micra-n e saj.

Por nëpunësit e imigrimit në Tunelin Channel (La Mansh) tek Coquelles, e kontrolluan makinën dhe e gjetën udhëtarin pa biletë, si dhe një sasi të amfetaminës. Më pastaj policia kontrolluan edhe shtëpinë e saj dhe gjetën drogë MDMA.

Henderson, e cila tashmë është përjashtuar nga puna, pranoi fajësinë për kontrabandim të njerëzve dhe dy kundërvajtje droge.

Por edhe pse kishte bërë krime, ajo i shpëtoi burgut pasi që gjyqtari tha se: “çka ka bërë ajo ishte budallëk por e kuptueshme”.

Në vend të burgut, asaj iu dha një dënim i suspenduar prej dy vitesh, 250 orë pune pa pagesë për komunitet dhe iu konfiskua makina, gjithashtu në gjyq u dëgjua se Fatosi “i pashëm” është deportuar nga Britania.

Burimi dhe artikulli i plotë
http://swns.com/news/female-security-worker-at-britains-main-immigration-centre-escapes-jail-after-trying-to-smuggle-albanian-lover-into-uk-in-boot-of-her-car-66933/