Elina Duni Quartet

Elina Duni Quartet

She will come to London as part of London Jazz Festival to perform with her band Elina Duni Quartet. She’ll bring Albanian folk and jazz music interweaved with Balkan sounds.

She was born in Tirana, Albania, in 1981 during the Communist regime, into a family of artists. Her mother Bessa Myftiu and grandfather Mehmet Myftiu are writers, and her father Spiro Duni is an actor and theatre director. Elina Duni debuted onstage as a singer at the age of five and began studying the violin. From 1986 to 1991, she participated in several children’s festivals and sang for the National Albanian Radio and Television. In 1992 she settled in Geneva, Switzerland, along with her mother.

Until now she has released three albums: Baresha (2008), Lume Lume (2010) and Matanë Malit (2012).

For more information and tickets click on the following link:
http://www.londonjazzfestival.org.uk/events/info/tigran-hamasyan-elina-duni

Sources: Uran Maxhari and Wikipedia

Elina Duni Quartet

Elina Duni Quartet

Tash na vjen në Londër në kuadër të London Jazz Festival-it, jep koncert me grupin Elina Duni Quartet më 19 nëntor 2013. Sjellë folklorin shqiptar e xhezin në gërshetim me tinguj ballkanik.

Elina Duni u lind më 1981, rrjedh prej familjes artistësh, nana Besa Myftiu shkrimtare, baba Spiro Duni aktor e regjisor teatri.

Si 5 vjeçare ban hapat e parë të këndimit. Prej 1992 me familje jeton në Zvicerr ku edhe përfundon studimet në këndim dhe kompozim.

Dej tani ka tri albume Baresha (2008) Lume lume (2010) dhe Matanë malit (2012).

Ftojmë në skenë Elina Dunin:

Si e vogël gjithmonë kam kujtue… se do isha shumë e lumtur kur të isha e madhe!
Nuk muj me paramendue… jetën time pa muzikë.
Pa sport nuk mundem… t’imagjinoj shumë njerëz përveç vetës.
Gjithmonë e kam shoqën… për hallet e zemrës!
Eh dashnia… nuk shkon pa raki!

Pak fjalë e shumë rrespekt.

Shkroi: Uran Maxharri

Më shumë informata dhe rezervimi i biletave:
http://www.londonjazzfestival.org.uk/events/info/tigran-hamasyan-elina-duni