payday loans
Adnan Januzaj

Talented Adnan Januzaj, Man Utd player to play for Belgium

Januzaj was born in the Belgian capital of Brussels to Kosovan-Albanian parents and joined United in 2011, he qualified for ...

Adnan Januzaj

Talented Adnan Januzaj, Man Utd player to play for Belgium

Januzaj was born in the Belgian capital of Brussels to Kosovan-Albanian parents and joined United in 2011, he qualified for Albania and Kosova through his parents but Manchester United winger has decided to represent Belgium in international football. Belgium coach Marc Wilmots made the announcement on Twitter and said he was “delighted” by the player’s [...]

Read full story Comments { 0 }
Albanian pianist, Yllka Istrefi, talks on Croydon Radio about her love of the piano

Albanian pianist, Yllka Istrefi, talks on Croydon Radio about her love of the piano

Last month, Croydon Radio, interviewed London based pianist Yllka Istrefi, a classical pianist born to parents from Kosovo and Macedonia. She started playing piano very early in life. After time in Israel and after university studying under Benjamin Kaplan she packed her bags and moved to London and studied with him for a further four [...]

Read full story Comments { 0 }
Ministria e Diasporës së Kosovës inicon formimin e rrjetit të bizneseve shqiptare në Londër

Ministria e Diasporës së Kosovës inicon formimin e rrjetit të bizneseve shqiptare në Londër

Me qëllim të fuqizimit dhe lidhjes të bizneseve së diasporës, Ministria e Diasporës së Kosovës me 19 prill organizoi në Londër një takim për krijimin e rrjetit të bizneseve të diasporës në Mbreterinë e Bashkuar. Deri tani, rrjete të bizneseve janë themeluar në Zvicër, Gjermani, Austri, Nju-Jork, Itali, Slloveni, Kroaci, Beneluks dhe në Francë. Në [...]

Read full story Comments { 0 }
BAKC ju fton në një projekt të ri, Kosova Club, që fillon me 3 maj 2014

BAKC ju fton në një projekt të ri, Kosova Club, që fillon me 3 maj 2014

Duke u përballuar me shumë sfida por me dëshirën për të qëndruar sa më afër jush BAKC (British Albanian Kosovar Council) duke filluar nga 3 maj 2014, do të organizoj çdo të shtunë një projekt unik dhe gjithëpërfshirës në të cilin ju fton të merrni pjesë. Të rinjtë e të rejat, gratë dhe burrat, prindërit [...]

Read full story Comments { 0 }
Maria Bitova, një shqiptare tjetër e cila e drejton biblotekën dhe Muzeun Shqiptarë të Etnologjisë në Zhovtneve

Jeta baritore e shqiptarëve në Odessa në Ukrainë, e goditur me ankthin mbi marrëdhëniet me Rusinë

Në Odessa të Ukrainës është një fshat që quhet Zhovtneve i cili u themelua kryesisht nga shqiptarët para 200 viteve kur ata kërkuan strehim këtu nga persekutimi në Perandorinë Otomane, dhe atyre ju dha tokë në Ukrainën jugore nga perandoresha Ruse e asaj kohe, Yekaterina II. Banorët e këtij fshati kanë afërsi më shumë ndaj [...]

Read full story Comments { 0 }
Piotr Kirpik, who is half Albanian and half Gagauz

Pastoral life of Albanians in Odessa in Ukraine, stricken with anxiety over relations with Russia

There is a village in Odessa called Zhovtneve which was formed mainly by the Albanians 200 years ago ho sought asylum from persecution in the Ottoman Empire, and received an offer of land in southern Ukraine from Russian empress Yekaterina II. The villagers have much sentiment towards Moscow – a lot more than to Kyiv, [...]

Read full story Comments { 0 }